Besøg
Startside Op Plantesalg Bogsalg Kurser Foredrag Foreningen Link Søg

 

Op

Fuchsia var grundlaget for starten på blomsterparken og udgør stadig en væsentlig del af sortimentet. De ca. 400 forskellige fuchsia er nu samlet i fuchsiahaven i den nordlige del af anlægget.

Georginer (dahlia) er blevet en anden stor del af sortimentet. De ca. 500 sorter er spredt ud over den sydøstlige del af parken. I 2002 kunne vi for første gang også præsentere en verdensnyhed i form af en duftende georgin, hentet hjem fra Canada. 

I skovhaven er der mere end 100 forskellige rhododendron og op mod 200 forskellige primula udplantet sammen med liljer og clematis.

I en mindre afdeling er der samlet en masse planter med rødligt løv. Både træer, buske, stauder og sommerblomster.

Den store højdeforskel (12-15 m), der er i parken, er udnyttet til at lave små rindende bække. Desuden er der lavet mange små "bjerge" til stenbedsplanter. Med den store variation i sjældne træer og buske findes der mellem 4000 og 5000 forskellige planter i parken.

Når parken åbner om foråret er der forskellige løgvækster og forårsblomstrende stauder og stenbedsplanter. Desværre ser mange mere den bare jord, som er reserveret til de store samlinger af fuchsia og georginer, end de mange forskellige forårsting. Dette vil der fremover i nogen grad blive rådet bod på, idet der ændres noget på sammensætningen af stauder og sommerblomster.

Dyr og fugle er også en del af et parkmiljø på landet. Derfor købte vi i efteråret 1989 et par jakobsfår (firehornsfår), som i dag stadig indgår i dyresamlingen. Desuden møder man får og geder, kaniner, duer, høns, prydfjerkræ og forskellige fugle.

Parken drives i pagt med naturen. Der anvendes i mindst mulig omfang kemikalier og kunstgødning. I stedet gødes med kompost lavet på havens planteaffald og afklip fra planteproduktion m.m. Større grene laves til flis, der anvendes på gange medens top fra nåletræer komposteres særskilt og anvendes i surbundsbede i stedet for spagnum. Der anvendes ikke kemikalier til renholdelse af havens bede. Vi forsøger at holde haven så tæt på naturen som muligt trods den store mangfoldighed af blomster og planter.

Senest opdateret: 04. juni 2014.

 
Send e-mail på info@blomstergaardenvedviborg.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.