Arrangementer
Startside Op Plantesalg Bogsalg Kurser Foredrag Foreningen Link Søg

 

Op

Specialarrangementer 2024


Forårsfest  .

Søndag den 19. maj 2024 kl. 10-17.

Plantemarked, udstilling af trædrejer og haverelaterede hobbyaktiviteter kl. 10-14.

Kl 11.15 Planteauktion.

Kl 14.00 Rundvisning

Plantesalget har fundet de gode tilbud frem.

Entre kr. 50,- medlemmer af Blomstergårdens Venner gratis 

Tilmelding for trædrejere, plantesælgere og udstillere til Blomstergården senest 5. maj

se mere 



Temadage

Søndag den 2. juni 2024 Rhododendron 

Denne gang sætter vi fokus på rho­dodendron og andre surbundsplanter, som der er mange for­skellige af i parken. På rundvisning­erne fortælles der om, hvordan der igennem mere end 30 år er brugt nålekompost i stedet for spagnum til rhododendron. Samtidig kan vi nyde blomsterne i nogle de storblomstrede sorter. Rundvisning  kl. 11 og 14.

Søndag den 16. juni 2024. Træer 

Træerne er andet end til pryd i haverne – de spiller også en vigtig rolle i binding af CO2 til kul­stof­fer, som træer selv bruger og ilt, som vi nyder godt af. Træerne er med til at give skygge, som påvirker mikroklimaet i haven. Alt efter hvor meget skygge der ønskes til planter­ne underneden kan der vælges for­skellige træer. Rundvisning  kl. 11 og 14.

Søndag den 30. juni 2024. Naturen og haven: 

Alt fra det usynlige i jorden til det naturlige plante-, dyre- og fugleliv. Fremme af biodiversiteten (mang­foldigheden) ved hjælp af genbrug af plantedele (kompost) og plante­valg i haven. Brug af kompost lavet på træflis giver en anden flora af vilde planter end bar jord. Risgær­de, gamle træstykker og flis i haven giver god grobund for svampe og insekter, der igen giver mere dyre- og fugleliv. Rundvisning  kl. 11 og 14.

søndag 14. juli 2024 Hosta

Parken rummer efterhånden en samling på over 200 forskellige hosta med forskellige blade og blomster.  Hosta betragtes som en prydplante som nogen udelukkende nyder for dens flotte blade, mens an­dre også nyder synet af blomsterne – men hosta er også en spiselig plante. Rundvisning  kl. 11 og 14.

søndag 28. juli 2024 Dagliljer

Dagliljer (Hemerocallis) er andet end en flot staude, der kan stå på samme plads i årtier. Det er også en spiselig plante, hvor blomster kan bruges som pynt på kager og knopperne kan bruges som grøntsag. I år bliver der sat fokus på formering af dagliljer. Der er indkøbt frø af nye dagliljer. Der er tale om krydsninger mellem forskellige sorter fra nogle af de største eksperter i frembringelse af nye sorter. Rundvisning  kl. 11 og 14

 

søndag 11. august 2024. Hortensia 

Hortensia er som sådan ikke nye i parken, men de har de sidste par år fået en meget større plads og sortimentet er udvidet meget. Der er forskellige arter af hortensia, der egner sig fortrinligt til haver, især fordi de blomstrer på årets skud og dermed er mere sikre når det gælder blomster i haven.  Rundvisning  kl. 11 og 14. 

 

lørdag den 24. og søndag 25. august 2024 Georginer

Dahlia / georginer er sensommerens store spiller med blomster i forskel­lige farver og faconer og så kan den spises.Georginknolde kan bestilles i begrænset omfang.  Rundvisning  kl. 11 og 14. 


Weekenden 21. og 22. september 2024 kl. 10-17.

Frugtfestival.

Æblefest og frugtfestival med fokus på frugt, frugttræer og guidede ture i pometet og parken. Frugtudstilling og frugtsmagning. Cider- og most-fremstilling og smag­ning Salg af æblemost og honning. Se og hør om æblemostfremstilling. Kom med årets største æble. 

Hør hvordan du får lavet dit eget træ. Salg af frugt, honning og bøger.  Introduktion til grundstammevalg. 

Kaffe med æblekager kan købes

Entre kr. 60,- medlemmer af Blomstergårdens Venner ½ pris.

Se 2023 program her.

Efterårsferieaktiviteter i uge 42

Rundvisning med fokus på frugt og de produkter, frugten kan bruges til.

onsdag 16. oktober 2024 kl. 14.00
fredag 18. oktober 2024 kl. 14.00
lørdag 19. oktober 2024 kl. 14.00

Rundvisning med fokus på frugt og de produkter, frugten kan bruges til. Fokus på dyrkning af frugt ved hjælp af naturens biodiversitet uden sprøj­te­midler. I pometet har vi praktiseret denne metode siden de første træer blev plantet ud i 1998. En lærerig rund­tur, der gerne skulle inspirere de besøgende til at dyrke frugt.

Under­vejs er der et par smagsprøver.

Grupper efter aftale. Varighed 1 time. 
Tilmelding ikke nødvendig

Pris: almindelig entre voksne kr. 50, - børn (6-14år) kr. 10,- 


 



Senest opdateret: 5. januar 2024.

 

Send e-mail på info@blomstergaardenvedviborg.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.