Haven
Startside Haven Plantesalg Bogsalg Kurser Foredrag Foreningen Link Søg

 

Op
Dyr
Besøg
Gruppebesøg
Rundvisning
Virtuel tur
Arrangementer
Miljøpolitik
Vejbeskrivelse


Blomstergårdens parkanlæg blev første gang åbnet for publikum i august 1986. Siden er der stort set hvert år foretaget udvidelser, således at parken i dag er på 25.000 m2.

Naturen omkring parken er præget af den seneste istid for 10.000 år siden. Haven ligger på en moræneaflejring omgivet af tunneldale på 2 sider. Mod øst ligger der en stor mose, hvori der tidligere er gravet tørv. Dette betyder at der i parken er en højdeforskel på ca. 15 m fra laveste til højeste punkt. Jordbunden består af moræneaflejringer og kan variere fra groft grus til fin sand.

Hvornår er parken flottest? 

Svaret afhænger i høj grad af øjnene der ser. Personligt synes jeg der er utrolig mange spændende og flotte planter i maj. På dette tidspunkt blomstrer mange prydbuske og -træer, mange primula og rhododendron. Selvfølgelig er der også på dette tidspunkt nogle bare steder, da fuchsia, georginer og sommerblomster først plantes ud omkring 1. juni.

Vil man opleve fuchsiaerne, når de er flottest, skal man besøge parken i begyndelsen af august. De mange georginer dominerer i begyndelsen af september. I juni blomstrer ca. 75 forskellige iris og i juli-august er det dagliljerne der dominerer i staudehaven.

Endelig er der jo de mange flotte efterårsfarver i slutningen af september og begyndelsen af oktober, som man bestemt ikke bør snyde sig selv for.

Dyr

For dem der ikke er så planteinteresserede har vi også høns og får, samt katte og hunde. 

Besøg i haven

Haven har i 2023 følgende åbningstider:

1. april - 22. oktober 

Alle ugens dage 10.00-17.00.

Vil du følge parkens udvikling fra tidlig forår til efterårets pragtfulde farveorgie i rødt og gult, kan du købe et sæsonkort eller tegne et medlemsskab af foreningen Blomstergårdens Venner.

Entre

Voksne kr. 50,-

Grupper (min. 20 pers.) pr. pers kr. 40,-  Ved aftale på forhånd kan gruppen på mindst 20 personer også vælge at give fuld pris og få en rundvisning i haven. Det tager ca. 1 time.
Sæsonkort kr. 120,-
Forhøjet entre til Frugtfestival.

Børn 6-14 år kr. 10,-

Gruppebesøg

Selskaber kan aftale tid for besøg udenfor normal åbningstid på tlf. 86 65 12 88.

Rundvisning

Rundvisning i Blomstergården haveanlæg 

Senest opdateret: 25. april 2023.

 
Send e-mail på info@blomstergaardenvedviborg.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.