Grundstammer
Startside Op Haven Plantesalg Bogsalg Kurser Foredrag Foreningen Link Søg

 

Op

Grundstammer

Specielt for æble gælder det, at der podes på mange forskellige grundstammer. Normalt podes æbler på en middelkraftig stamme, der kaldes M7, men også svagere stammer som M26 og M9 anvendes ofte.

Vi poder altid vore æbler på vildstamme af skovæbler, Malus sylvestris  ‘Bittenfelder’.

Det gør vi dels fordi det var den stamme man som oftest brugte i "gamle dage", men især fordi vi ved at frugttræer, som plantes i private haver ofte ikke får den pleje og gødning der er nødvendig for at holde træet sygdomsfrit. Vi ønsker derfor at give vore træer de bedst tænkelige forhold ved at give dem så kraftig en rod som muligt. Mange forbinder også et frugttræ af en gammel sort som et stort træ. Dette kan træet kun blive på vildstamme.

Træer på vildstamme bærer i de fleste tilfælde lige så hurtigt frugt som træer på en svagere grundstamme. Når man hører det modsatte skyldes det, at man i ’gamle dage’ skar kronen hårdt tilbage på det nyplantede frugttræ første og evt. andet år. Det gjorde man for at få en god og stærk rod før træet begynder at sætte frugt.

Bestillingsarbejder, hvor vi efter ønske fra kunden poder på en svagere grundstamme tillægges mindst kr. 10,- pr. podning.

For pærer gælder det også, at vi kun poder på vildstamme og kun på udtrykkelig bestilling på den svagere voksende kvæde A. Blommer podes altid på mirabelle og surkirsebær og sødkirsebær podes på fuglekirsebær.

Salg af podekviste, grundstammer og podemateriel

Vi sælger podekviste af alle sorter så længe lager haves. Podekviste koster kr. 90,- pr. sort for 2-3 kviste, der er nok til 4-6 podninger. Rabatpris ved bestilling inden 15. januar: kr. 60,- pr. sort. Forsendelse kr. 60,- uanset antal. Vi sælger ikke podekviste af sorter med licens og nyhedsbeskyttelse.

Vi sælger grundstammer til æble, pære, blommer, kirsebær og kvæde mm. Frøstammer kr. 15,- pr. stk. Forædlede æblegrundstammer(M7 middelkraftig, M26 svagt voksende og M9 meget svagtvoksende. M26 og M9 til espalier) til svagtvoksende træer fra kr. 22,- pr. stk. Der er rabat ved køb af grundstammer i hele bundter af 25 stk. Grundstammer skal bestilles inden 1. marts.

Podevoks koldflydende klar til brug, tube med 250g kr. 140,-
Podevoks varmtflydende 500g kr. 145,-
Podeelastikker 160mm 20 stk. kr. 10,- eller 50 stk kr. 20,-
Bast kr. 30,-
Sløjfeetiket 140x13mm 25 stk. kr. 15,- eller 100 stk. kr. 50,-
Podeknive Victorinox krum, højre eller venstre. kr. 225-275,-

Senest opdateret: 7. december 2021.
Send e-mail på info@blomstergaardenvedviborg.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.