Georginer / Dahlia
Startside Op Haven Bogsalg Kurser Foredrag Foreningen Link Søg

 

Op
Georginer A
Georginer B
Georginer C
Georginer DE
Georginer F
Georginer G
Georginer H
Georginer IJ
Georginer KL
Georginer M
Georginer NO
Georginer PQR
Georginer S
Georginer TU
Georginer VWYZ


Georginknolde Dahlia 2023 er opdelt i følgende sider 

A    B   C   DE   F   G   H   IJ   KL   M   NO  PQR   S   TU   VWYZ

De sorter vi kan tilbyde som knolde er først og fremmest de sorter, som vi har haft med i vores samling gennem flere år. 

Da en del sorter kun findes i begrænset antal vil alle ordrer på knolde blive ekspederet i den rækkefølge, som de er indkommet. Ud over de sorter der er medtaget i denne liste har vi få knolde i en del andre sorter. Har du set en georgine på Blomstergården, som du gerne vil have som knold, så kan det derfor godt betale sig at spørge. 


Vi drosler produktionen af knolde ned og derfor har gæster i parken fortrinsret til bestilling af knolde ved et besøg. Fra midt i februar 2024 vil hjemmesiden løbende blive opdateret med overskydende knolde. Hjemmesiden vil først være endeligt opdateret sidst i marts 2024. 

Sortiment - lykkepakke

10 forskellige knolde efter Blomstergårdens valg, alle mærket med navn kr. 180,00.

Sortimentet er sammensat efter Blomstergårdens valg. Du kan også selv sammensætte din ordre med din helt egen sammensætning og til styk-priserne.

Bestilling kan ske via en mail med navn og antal knolde. Når knoldene er klar til forsendelse, sender vi en mail retur med beløb og kontonummer og MobilePay-nummer. Når vi har registreret pengene, sender vi knoldene.

Forsendelse sker normalt som postpakke, dog sendes store pakker og pakker med planter som bilpakke med fragtmanden. Ordre kan bekræftiges på mail og betales før forsendelse. Forsendelsen vælges mellem med eller uden udbringning med PostNorden. Pakker med udbringning koster kr. 80,- pr. pakke uanset antal knolde. Pakker uden udbringning koster kr. 65,- pr. pakke uanset antal knolde.

 

Georginer inddeles i forskellige blomstertyper. Ud fra de beskrivelser, som vi har modtaget fra vores udenlandske leverandører, har vi typeinddelt de medtagne sorter. Det kan ikke udelukkes, at der er grænsetilfælde, som måske kan henføres til en anden type.

Blomsterstørrelsen for georginer er meget varierende. Får en blomsterstilk lov til at vokse igennem med kun en knop bliver blomsten betydeligt større end hvis der er flere knopper på stilken. Ligeledes er de første blomster ofte betydeligt større end senere på sæsonen.

På Blomstergården er vi gået ud fra kataloger fra vores udenlandske leverandører. De angivne størrelser er som hovedregel følgende:

gigant over 25 cm
stor 20-25 cm
mellem 15-20 cm
lille 10-15 cm
mini 5-10 cm
minimini under 5 cm

Foreningen "Blomstergårdens Venners"  har planlagt følgende dahlia-aktiviteter i 2023:

Søndag den 21. maj 2023 kl. 10-17. Forårsfest. plantebytte, plantemarked og knoldebytte fra kl. 10-14. Alle private er velkomne til at bytte og sælge planter denne dag. Kl. 11.15 planteauktion.  Kl. 14.00  Indvielse af bro til naturområde. Entré til plantemarked og park kr. 50,- 

Weekenden 26. og 27. august 2023 kl. 10-17. Temadage Dahlia / georginer på Blomstergården. Anvendelse, dyrkning, opbevaring og nogle dekorationer. Rundvisning  kl. 11 og 14.


Derudover er der forskellige arrangementer der meddeles via NYT til medlemmer af Blomstergårdens Venner.

Medlemsskab af foreningen "Blomstergårdens Venner" koster kr. 200,- for 2023, kr. 300 ,- for par. Et medlemskab giver desuden fri adgang til den 5 tdr.l. store park med idehaver og pometet, 2-3 nyhedsbreve med bl.a. plantetilbud samt et årsskrift med artikler om planter og deres dyrkning.


Dyrkningsråd til georginer.

Små eller svage knolde og stiklinger kan med fordel plantes i groft sand (bakkegrus). Vi putter sand i bunden af plantehullet og over knoldene. Resultatet er forbløffende. Selv planter, der har vist tegn på virus, bliver pludselig fine og danner pæne faste knolde, hvor jorden (sandet) let falder fra.

Til top

Senest opdateret: 5. august 2023.Send e-mail på info@blomstergaardenvedviborg.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.